aku selalu je bt camni.disebabkan setiap hari aku masak,maka hujung minggu aku akan kupas segala jenis bawang dan blander sesiap. masuk dlm peti ais.bahaya juga ke.setahu aku kalu dlm peti ais mikroorganisma akan jadi pasif.
haaa tula kan eka. skrg ni beli bawang besar mesti cari yg saiz kecik2 je skali masak blh abis. tp skrg aktif memasak utk hani je, so bape byk la sgt nk letak bawang tu. last2 xyh letak huhu.
erk?? biar betul.. mak ida salu je simpan lelame.. xde pe pun? hahahhaa.. tp ida sekali kupas terus hbs gune... sikit je pun gune. dua orang makan. hehehee
huh?ikin pun beli bawang..kupas siap2 semua..senang nak masak..cm ner ni kak eka?
ReplyDeletekalau blender tu takpe kot? kalau yg dikupas sebelah tinggal tu yg bahaya agaknya
ReplyDeletefirda pun sama, bahaya ke? takut jugak la.
ReplyDeletegluppp!! betul ke ni eka...sama la macam chinta blend siap2 x pun kupas separuh guna, separuh lagi simpan..nak kena ubah n..hi2
ReplyDeletemak noora pun selalu siap blander bagai,dari kecik kot kitrg makan rileks je...huhuhu...tapi masuk tempat beku la,paling lama leh tahan seminggu..
ReplyDeletealamak!! iyer ker.. baru tahu ni.. dah lah 3 beranak jer makan.. mmg x rajin blaner bawang siap.. blander cili xpe... mmg selalu lah potong bwg mcm ni..
ReplyDeleteerkkk nana pon selalu buat macam ni 0_o
ReplyDeletehaaa tula kan eka. skrg ni beli bawang besar mesti cari yg saiz kecik2 je skali masak blh abis. tp skrg aktif memasak utk hani je, so bape byk la sgt nk letak bawang tu. last2 xyh letak huhu.
ReplyDeleteOwh...baru tahu. Thanks for sharing sis. Nak minta share yer.
ReplyDeleteerk?? biar betul.. mak ida salu je simpan lelame.. xde pe pun? hahahhaa.. tp ida sekali kupas terus hbs gune... sikit je pun gune. dua orang makan. hehehee
ReplyDelete