Saturday, 11 May 2013

bawang beracun



aku selalu je bt camni.disebabkan setiap hari aku masak,maka hujung minggu aku akan kupas segala jenis bawang dan blander sesiap. masuk dlm peti ais.bahaya juga ke.setahu aku kalu dlm peti ais mikroorganisma akan jadi pasif.

10 comments:

  1. huh?ikin pun beli bawang..kupas siap2 semua..senang nak masak..cm ner ni kak eka?

    ReplyDelete
  2. kalau blender tu takpe kot? kalau yg dikupas sebelah tinggal tu yg bahaya agaknya

    ReplyDelete
  3. firda pun sama, bahaya ke? takut jugak la.

    ReplyDelete
  4. gluppp!! betul ke ni eka...sama la macam chinta blend siap2 x pun kupas separuh guna, separuh lagi simpan..nak kena ubah n..hi2

    ReplyDelete
  5. mak noora pun selalu siap blander bagai,dari kecik kot kitrg makan rileks je...huhuhu...tapi masuk tempat beku la,paling lama leh tahan seminggu..

    ReplyDelete
  6. alamak!! iyer ker.. baru tahu ni.. dah lah 3 beranak jer makan.. mmg x rajin blaner bawang siap.. blander cili xpe... mmg selalu lah potong bwg mcm ni..

    ReplyDelete
  7. erkkk nana pon selalu buat macam ni 0_o

    ReplyDelete
  8. haaa tula kan eka. skrg ni beli bawang besar mesti cari yg saiz kecik2 je skali masak blh abis. tp skrg aktif memasak utk hani je, so bape byk la sgt nk letak bawang tu. last2 xyh letak huhu.

    ReplyDelete
  9. Owh...baru tahu. Thanks for sharing sis. Nak minta share yer.

    ReplyDelete
  10. erk?? biar betul.. mak ida salu je simpan lelame.. xde pe pun? hahahhaa.. tp ida sekali kupas terus hbs gune... sikit je pun gune. dua orang makan. hehehee

    ReplyDelete