Monday, 18 August 2014

oh gaji! lambatnya kamu

haiiii.. assalammualaikum,sihat semua? belum terlewat kot nak wish

selamat hari raya, maaf zahir batin
sori ye kalu ada yg tersinggung dgn penulisan ku selama ini, terlanjur tutur bicara,sama ada sengaja atau tidak

pertama kali kot letak gambar preggy kat blog,sapa gelak n cakap aku doremon,siap! 
tema raya thn ni adalah orenjus



arini mood terlebih rajin buka blog sendiri, tu pun sbb dok tgh tunggu document upload kat yahoo.kalu tak... bertuah...mood blogging mmg tah ke mana... situasinya berbeza,kalu dulu laptop ada kat ruang tamu, main petik je dah ON. buka blog terus. ni kat umah sendiri, laptop dlm bilik.ya my PINK work station.


bukan takat keje sekolah aku buat d sini, jahit menjahit pun... 



dah lama tak sembang pasal2 deco2 kan.oh rasanya mmg takde masa lgsg dah nak smbg pasal ni dlm blog. kesian en blog. ni dah lama tak menaip rasa lain pulak, tp bila jari jemari ku start ketuk ketak kat keyboard macam2 nak diceritanya



berbalik pada tajuk atas, di saat ini aku sedang mengira bape hari lagi nak gaji...asal bulan 8 je, mesti aku dok kira bila nak pay day. ye la, bulan tu la nak raya, bulan tu juga la nak bayar roadtax+insuran. dua2 befday 'besi buruk' kami tu bulan yg sama. cik blacky awal bulan, cik snowy hujung bulan.matik... yg parak nya cik blacky la sbb umur baru 2 tahun, so insuran dia mahal sket. bg aku yg mkn gaji nak keluar 2k++ tu mmg menggeletar gak la walopun dah simpan sesiap. cik snowy rasanya 5-6 ratus je kot. dah la skang ni dua2 dah blk semenanjung, terasa la juga. tp percaya la, rezeki ALLAH tu sentiasa ada. buat masa ni, alhamdulilah belum sampai tahap makan ikan kering.kih kih kih :) cuma napsu nak mkn itu ini ada la... ha tu kene control. ada lebih kurang seminggu lagi cik eka oit


p/s : kewangan tgh nazak pun, wiken lepas gi pasar kemboja berjoli juga.hmmmm...

Thursday, 17 July 2014

setahun sudah!

18 julai 2014,alhamdulilah...
harini genap setahun aku berkhidmat di negeri kelahiran ku.sesungguhnya perancangan Allah adalah perancangan terbaik.beberapa bulan selepas dapat pindah kami diberi rezeki yg dinanti selama ini.thn yg sama juga en somi dpt apc.tak lama selepas tu masuk tahun 2014 en somi pulak dpt pindah.alhamdulilah.walaupun masih tak dpt tinggal sebumbung sekurang2nya every week dpt jumpa.kalu dulu penyumbang utama pd mas n air asia.skang penyumbang pd petronas n plus.kehidupan di sini jauh bezanya dgn di sana.kadang2 rindu bergelut dgn en somi sblm pegi skolah,rindu nak mkn sama2 waktu rehat.bawa bekal ok... Kelah dua org.lantak pi org nak kata apa pun.yg penting kami happy.kehidupan di sini pulak byk cabarannya. pjj banyak mengajar aku erti kehidupan.wahhh.. berdikari? seharusnya la.ada hikmahnya...time ni la nak mengimbau zaman bercinta,bergayut doplohpatjam.ehhehehe.tipu



ok meh nak belanja gambar sket



salam takziah diucapkan pd mangsa mh17

Sunday, 6 July 2014

Terima kasih semua

Assalammualaikum.pejam celik pejam celik dah seminggu kita berpuasa.kejap je masa berlalu.belum terlewat rasanya nak ucap salam ramadhan buat semua...




According to d picture.terima kasih tak terhingga...semoga Allah memberkati anda semua.semoga apa yg kalian hajati dimakbulkanNYA.amin.doakan saya dan baby baik2 aja...hampir memasuki 8 bulan usianya.alhamdulilah...ada yg msg tanya bila nak update pasal pregnancy kat blog.entah la.dah hampir sampai ke penghujungnya.plus...kene jaga hati byk pihak.jd abaikan saja.lagi pun mood blogging dah hilang.lagi suka melepek atas katil.ni pun taip kat tab je.sungguh tak best.guna laptop gak best.tp laptop ada dlm bilik keje nun.malas nak ngusung.oh alasan mmg banyak.hingga ketemu lagi.

Monday, 12 May 2014

::shiro::

alhamdulilah...esok genap setahun shiro blk semenanjung.setelah pelbagai ujian kami harungi.pttnya shiro ikut aku blk 10 bln yg lepas.masa dpt pindah.tp apa tah masalahnya,tak lepas.kali ni prosedur nya smooth je.

oh ya,rasanya aku belum share lg kat blog yg en suami dpt blk semenanjung kan.bukan lupa,cuma kekangan waktu.aku yg dulu bukannya yg sekarang,dulu doplohpatjam depan komputer,sekarang ngadap tab/hp ajer.

namun begitu.. belum ada rezeki utk kami laki bini tinggal sebumbung,dah masuk semenanjung pun alhamdulilah....syukurrrr...


ni la gelagat shiro masa 1st time sampai rumah.takut2


buat pengetahuan semua,pd yg nak pos pets ke semenanjung,boleh guna mas.rege dia ikut berat.cam shiro tuhari masuk dgn carrier dia dah sama rege dgn tiket flight manusia.tp syg punya pasal sanggup je.paling kesian bila dia kene kurung dlm carrier la.mknan taleh nak bekalkan.tp en suami bg gak mknan dia,taktau la kot stewardss bg.sbb binatang ni dok tmpt lain.smpi je epot penang laju2 bg dia mkn.byg kan depart dr bintulu pg,transit kat klia jap,then penang flight lewat ptg.ada la dlm 7 jam dia posa n tahan kencing berak.apa yg perlu ada ms nak bw shiro ke epot?

1. cip/implan kira ic dia la ni.ada no kat cip tu.
2.kad rawatan yg tulis vaksin tu
3.sijil pengesahan dr bda.aku rs ni dr veterinar pun leh dpt kot.tp kat btu takde vet bwh kerajaan so kami g bda.
4.smpi png kene bg rm 25 utk apa tah.en somi tak igt dah




alhamdulilah kesayangan hati ambo yg sekor ni selamat smpi.mmg kena gomoi la.rindu kot.ye la dah bape bulan tak jumpa,sbb en suami je yg blk png setiap bulan..n now,dah sebulan tinggal bersama,lain pulak cerita nya...atas beberapa sbb aku terpaksa BERJAUHAN dgn shiro:-( faham tak perasaan ini mcm mana.mungkin yg tak sukakan kucing tak paham apa yg aku rasa.tp aku nak ckp,perasaan ini seolah2 mcm menikam2 di qolbu.shiro dah mcm family aku dah...mmg DILEMA sgt2.setelah sekian lama aku tunggu dia blk,genap sebulan terpaksa berpisah.ohhhh sungguh aku tak dpt terima.bt masa ni shiro masih dgn aku,tp kene kurung je la dlm bilik satu lg tu.tp sumtime aku bawa juga dia keluar.sungguh aku tak suka perasaan seperti ini.konflik dalaman betul

Saturday, 26 April 2014

alhamdulilah...

Maafkan daku.bukan niat nak rahsiakan hal ini.cuma,cuma...ok dah takmo bg alasan


im 5 month pregnant...pipi terkeluar dr paksi tu.sila abaikan




terima kasih pd yang mendoakan.ya ALLAH ya tuhanku kurniakan la rakan2 ttc ku dengan rezeki zuriat,amin...

Wednesday, 2 April 2014

oh apek

siaran langsung dr rumahku syurgaku
ok tau dah lama tak masuk sini
ngeeeee
sibuk la.ke buat2 sibuk kot
takde masa terluang langsung
arini terluang sket sbb dok luar
dok tunggu apek ni wat keje
nak dok dlm umah takut la pulak
i sorang2 uol