Monday, 13 May 2013

sembang kosong

dah lama tak update pasal diri sendiri kat blog kesayangan.kata diari kan.kadang tak sempat la nak catat kat sini.byk yg berlaku dlm kehidupan aku baru2ni,tp biarkan ia berlalu begitu saja.yg tetiap2hari punya entry tu, entry berzaman,main publish jak.jgn tertipu :-)




Ha tgk...tuan tanah yang kian tembun.dah la jerawat tumbuh di dagu.euwww...huduh. harini exam,mata sgt mengantuk bila kene jaga exam. nak hilangkan ngantuk,online la,apa lagi.


shiro cirit baru2ni.sbb curi2 mkn milo aku.pastu bila en suami tgk dia dok minum,en suami kesian la pulak.gi suap lagi.mmg sedap la menatang tu makan.en suami kemain menyanyi, MINUM MINUM MILO SHIRO SIHAT DAN KUAT. ye la kuat la sgt.lembik lg ada la.sakit perut agaknya mkn milo.ni semua keje en suami.so next time jgn bg mkn milo dah.not good for si comel.



mlm weekend ada mak budak call,minta en suami azankan utk baby yg baru lahir.lahirnya siang,dia call aku mlm.terus bergegas,setahu aku, sebaik saja baby lahir ke dunia biarlah kalimah ALLAH itu yg didengarinya. tp ye la,mungkin derang tak tahu. semua org belajar dr kesilapan,tak baik menghukum org.buat pengahuan,kawan aku ni mualaf,cey terus jd kawan.eheheh.tak la.sedara seislam pun.tak salah aku share apa yg aku tahu dgn dia kan.yg peliknya takde ke kelas berkaitan utk membimbing saudara baru kita ni.aku rasa ada mungkin faktor kehidupan yg susah menyebabkan derang tak dpt menghadiri kelas agama.sekarang ni aku tgh cari org utk sunatkan dua org ank perempuan dia yg berusia 8tahun dan 6 tahun.kesian.plg kesian suami pulak menghilangkan diri, tidak bertanggungjawab.oh dah topik utama nak update pasal diri sendiri kan

13 comments:

  1. ALHAMDULLILAH.. dapat sama2 membantu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la saudara sesama islam kan

      Delete
  2. eka..kalau dog tak boleh makan choc..boleh mati..cat nana tak sure plak..tapi nana tak pernah bagi kucen nana makan choc sebab takut mati..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nana! ya ka takutnya dengar... nasib tak de pape yang berlaku pada shiro.herghh scary

      Delete
  3. salam eka,

    wah shiro minum milo pulak.
    heee perut shiro tak boleh adapt la tu.
    klu nak bagi susu boleh try bagi lactose-free milk macam pet's own milk. bila lactose-free insyaallah kucing tak cirit.

    http://bestari206yati.blogspot.com/2013/01/pets-own-milk.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh camtu yer...terima kasih tau sharing info ni.nanti leh try beli

      Delete
  4. kohkohkoh.. bagi milo? xpernah ida bagi kucing ida milo.. hahahha.. bg die susu kitten eka.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia sendiri yg memandai eida, asalnya eka nak buka pose, sekali tak perasan pun dia dtg menyondol gi hirup milo eka.. apa nak di kata.pas tu en suami pulak kata, siannya shiro nak mkn milo meh abg suapkan... hambik ko.tercirit terus

      Delete
  5. Salam hai eka..eka cat xboleh mkn coklat..cikit pun tak boleh ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam cik/en anon
      terima kasih sbb bg tau... rasa bersalah gile. baru tau yg coklat a big no to cat. oh sorry shiro

      Delete
  6. nana! ya ka takutnya dengar... nasib tak de pape yang berlaku pada shiro.herghh scary

    ReplyDelete