Tuesday, 11 October 2011

canne gaya NEK KA mengajar

lucu betul bila mengenangkan perbualan aku dgn en suami lepas dengar pembentangan bajet 2012 itu hari

suami : canne la kita waktu umo 60 tu yer

isteri : confirm la, nak naik tangga pun terhegeh2... terketar2 kaki tu... silap2 bertongkat bagai... jgn ada yg kene langgar dgn murid2 dah le...pepaham la budak skolah kita ni, bila dgr bunyi loceng je, cam kene sampuk...menjerit+berlari ke kantin,takut beratur panjang...skang ni pun salu je kene langgar... dah la syg ni kecik tgk ah...sape langgar2 aku time tu aku sekat dgn tongkat, tak pun terbangkan aje tongkat sakti tu :)

suami : takpe la... abg dukung syg... tiap kali nak turun tangga aku ni kalu naik tangga mesti pgg org/palang tepi tu.penakut

isteri : ye la tu... cam la abg larat sgt. smlm bawa syg pun ngeluh syg dah berat... kita cari susu anlene ye pasni :)

suami : abes.. kalu abg nyanyuk? canne...skang pun salu je lupa... nanti kang kalu abg poo poo merata2 syg jgn marah abg taw...

isteri : tak marah pun...syg pakaikan abg pampers siap siap

suami : kalu mata abg dah tak nampak...teraba raba time tu canne??? nanti syg mitak pen, abg bg marker...canne

isteri : kita lawan gelak je la bang... hmmm canne la muka syg 33 thn akn dtg ye.

suami : silap2 murid2 panggil sayang nek ka (nenek eka...huh tak seswai lgsg.rasa cam nak kene ubh nama la bila jadi nenek nanti) 

isteri : satu lagi yg syg risau... canne la syg nak kejar budak darjah 1 yang salu curi balik rumah masa 1st day dtg skolah.....ya ini pernah berlaku masa thn pertama aku posting dulu...bila nampak je budak ni nak curi keluar, aku apa lagi... buka langkah la





apa yg pasti...waktu tu...energy tidak lah semantap skang... ada je kot yg kene buli/gelakkan dgn budak2...budak2 mesti lg expert dari kita.tgk skang pun cukup la...balik kampung...ank buah aku yg 2-3 thn dah pandai pgg galaxy tab... sedangkan aku sendiri pun tak de benda alah ni.ahahaha... penat o kalu nak kejar teknologi ni...tak terkejar aku rasanya

sbg langkah berjaga2, bulan2 spend la utk beli suplement/susu dan produk penjagaan kesihatan... sempat aku menuntut petua cikgu kat skolah aku ni...thn depan dia pencen...tp badan kuat lagi.uban langsung takde...dia cakap...satu je amalan dia. amalkan air suam...jgn sesekali minum ais...makanan pun mesti jaga...


cupp...jom kita imagine...cikgu yg tak cukup tinggi ni pakai baju pengakap bila umo 60 :)



13 comments:

  1. Ida hanya mampu tersenyum.. hikhikhik

    ReplyDelete
  2. Haahaha...laak jugak...

    Tapi tu la Eka:
    ada baik n buruknya pencen lewat ekk..>>.=))

    ReplyDelete
  3. kelakar pix katun tu.. takdpt bygkan opis penuh dgn warga emas hihih. eka nih kecik molek je.. nmpk awet muda lor hihihi ^^

    ReplyDelete
  4. hehhehe...sweet je gambar anak murid ngan cikgu tu...comey la eka nih...

    ReplyDelete
  5. hehehe... eka tetap comel walaupon umor dah banyak nanti..dont worry:) laluinya dengan gembira:)

    ReplyDelete
  6. comel la kamu suami isteri ni...itula macam mana la gayanya bila pencen umur segitu ya

    ReplyDelete
  7. aduhai nyer.. kalo imagine kita tua sgt, mmg klaka.

    Tp nyer, oke je Eka 60 tu. Tgk2 Eka da jadi GB time tu. Tk perlu lagi la keja murid2, keja cikgu je la. Ihiksss

    ReplyDelete
  8. nampak mcm student2 jugak... Kalo time umo 60 thn.. dah jadi guwu besar tu..

    ReplyDelete
  9. eida : senyum...tak perlu kata apa2...senyum :)

    anie : betul tu anie...ada hikmahnya...kerajaan nak suh kita wat amal ibadat awl2...tua2 kang tak larat dgn nak keje la apa la

    cik puan fara : tq.awk pun apa kurangnya... arap2 jgn sume jad siput :)

    chinta : eka comey sbb amik aura budak2 tu je

    hana : insyaallah...kalu diizinkan tuhan.sonok la...tp wrinkle tu tak leh nak elak la...eheheh

    susu : jom kita sesama imagine

    kekda : huhuhu...takmo jadi guru besar...jadi guru kecik je la...:)

    daleela : nak jd cikgu kecik selama lamanya boleh :)

    sinar cahaya : tq :) tumpang cute budak2 tu je

    ReplyDelete
  10. Eka,
    kecik je org nya ye.. dah sebaya anak murid gitu :p

    comei je ;)

    ReplyDelete
  11. maybe masa umur 60 thn tu eka dah jadi guru besar kot.. hihihi.. siapa tau kan??

    comelnya gmbr last tu.. ank murid dgn cikgu sama tinggi jer.. hihihi

    ReplyDelete
  12. cute story..
    tapi bila dah umur 60, cikgu pakai tongkat. Budak buat salah, ketuk je pakai tongkat..hehe..
    Bila fikir..umur begini pun (takde la tua sgt) naik turun tangga pun mengah. Umur 60 lagi la mengah..

    ReplyDelete