Wednesday, 7 September 2011

1 hari di pagi raya....

3 hari berturut2 asyik citer pasal kuey raya je kan... mesti dah bosan. tukar topik pulak ae...kita skip dulu tajuk2 lain dan pegi ke sambutan hari raya. tahun ni adalah thn kedua beraya sbg isteri org, dan juga tahun berdikari...sbb ??? semua benda terpaksa bt sendiri...sebelum ni, mama la master cheff...aku pulak tolong potong, dan terima je arahan dari mama... tp kali ni... tiba masanya utk aku aplikasikan balik segala ilmu yg mama curahkan. walaubagaimana pun...ia merupakan satu pengalaman yg terindah...en somi suka sbb dia rasa cam betul2 menikmati raya bersama aku. punca??? masa raya thn lepas, aku tak byk spend time dgn dia... raya kat umah tok. masa aku lebih byk dgn sedara mara di kampung. sesekali balik kampung kan... kejap2 je hilang gi umah mak sedara... kejap2 je gi umah toksu. phm2 la, kampung kan umah dekat2... berbalik pada topik asal....mlm tu, tido kat kul 3 pagi...utk siapkan mknan wajib hari raya...later la citer. so bgn2 dgn mata panda...kelam kabut mandi... g depan, en somi dah pacak tripod... dlm hati mesti nak posing2 dulu ni...suker suker !!! terus segar bugar... tetiba...



sayup2 dengar takbir tah dari mana...menangis.en suami cuba pujuk



bila keadaan bertambah ok... nampak tak mata panda tu



bermulalah sesi bermaaf maafan


dan cium-ciuman



time ni mula la keluar ayat tacing2 plus teringat mama abh lagi


da best moment dapat duit raya... igt kan dia main2...thn lepas dapat ke tak ae.tak igt


pastu ...posing


posing..........


dan posing............


tengok jam...dah kul 8...terus tarik en somi...g ke rumah ALLAH



last dari kami di perantauan

15 comments:

  1. wah! drama sebabak yg comel =)

    ReplyDelete
  2. hai eka..cantik la warna baju korang nie..:)

    ReplyDelete
  3. cute tol korang dua ni tau. hihi.

    Tkpe, pengalaman tu Eka, at least da tau cena rasanya. hihi :D

    ReplyDelete
  4. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. alahai comelnya kamoo berdua

    ReplyDelete
  6. comelnya eka!!! sweet betul la gambar eka & husband.. semoga kebahagiaan sentiasa mengiringi eka sekeluarga..

    hope tahun depan eka dah x payah beraya di perantauan yer..

    ReplyDelete
  7. Takmo sedih sedih....

    Selamat Hari Raya Eka !

    ReplyDelete
  8. sweet couple...pinkyyy :)
    slmt hr ry eka :)

    ReplyDelete
  9. piwit! so romance la Eka, sukeee la tgk pose raya kowang, muahs~

    ReplyDelete
  10. cikgu..raya thn dpn blk sini ye.....
    sy plak yg rase sedih bl taw cikgu xblk kpg...

    .:SELAMAT HARI RAYA:.

    ReplyDelete
  11. hai Eka..not bad la raya berdua je..ok je pun..

    ReplyDelete
  12. tq alll...eka pun suka baju ni...tp kalu lagi pink lagi best :)

    ReplyDelete
  13. WAaaa....yang ni super duper comey!
    Gambar maaanyak cantik aaaa....camera best eh? DSLR eh?

    ReplyDelete
  14. shizni...dslr paling kokak je pun :)

    ReplyDelete