Sunday, 27 January 2013

jungle trekking la sgt

mesti ramai yg tgh bercuti skang ni kan, sbb esok public holiday... aku mula2 cam.. aik? public holiday? bila buka2 kalender.. oh Thaipusam rupanya. Sarawak tak ambik. so esok sekolah seperti biasa yer adik2... tadi bangun2 sakit satu badan... kenapa???




budak tembun ni 


nak jogging + jungle trekking *kalah betul la kalu pakai tudung kaler cerah ni, warna pink juga ok :)*


one of my azam juga... utk turun kan berat badan kembali mcm zaman ank dara dulu. dah la en suami spesis kurus... risau aku... dia ni makan byk mana pun tak reti2 nak naik... cuma naik tang perut dia je. tp takpe comel... bulat jer.. i suka... menyedari kenaikan berat badan secara mendadak aku dah mula risau, nak nya baru balik dr kampung tuhari... mmg tak terkawal lah makannya... asal berdiri ats weight scale je histeria. benarlah kata org, bila berat dah naik susah nak turun ke berat asal. jadi aku pun ajak en suami ber jungle trekking (1st time)... mencabar juga eh bila meredah hutan yg takde tanda arah. leh sosat den. dan aku rasa itulah yg pertama dan terakhir



lepas ni jogging kat tepi pantai je la, sambil feeling berlari tepi pulau redang. eh? *rindu nak snorkeling*


asyik la terlucut tali nya. kasut ni dah berusia 5 tahun, disebabkan aku tak suka bersukan, elok je smpi skang


cam biasa ambil angin tepi pantai... seberang sana dah Kuantan...


dan ini habuan selepas berjogging... oh itu baru starter...


mine... ada garlic rice lagi


him

mmg burp la. apa lah maknanya aku berjogging sebentar tadi.isk isk... sambil geleng kepala


datuk yg kekenyangan sedang membaca surat khabar

10 comments:

  1. penat joging... haha... lawak tau eka.... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. penat jogging, makan berkilo2...

      Delete
  2. haha amboi u kemain jogging lepas tu makan macam macam eh haha. btw u duduk sarawak ye. i tak pernah sampai sane lg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la u.. apalah maknanya tu. turun sekilo 2. naik berkilo2.pitamsss. yer, saya kerja je kat sarawak, tp org penang.. dtg la sini.dtg kuching, ok...

      Delete
  3. Alahai..mana da gemuk pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah naik badan tu, nak banding dgn zamn bujang trang tang tang

      Delete
  4. ok je badan, x gemok mana pon heheheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada.. dia naik oart tertentu... kat gambar mngkin tak nmpk.tp mama eka sendiri dah tegur... amlu la.nanti org tgk

      Delete
  5. Akak tgk eka kecik comei ja,mana ada tembun pun..
    X yah diet pun takpa.
    Akak dulu masa sebelum beranak bdn maintain 40kg,lps beranak bdn terus x mau turun..skrg dah makin menggebu, menggebu & menggebu..adoiii..
    Tolong!

    ReplyDelete
  6. ilusi optik je kak.. dlm gambar tak nampak kot... tak pun en somi pandai amik angle utk menutup segala kekurangan puan isteri...ehhehehe... ehehhe.. kalu menggebu comey takpe kak.. saya ni..adehh.. malas la nak kata apa

    ReplyDelete