ok.. hari ni takmo citer pasal honeymoon trip dah. bosan lak nanti... nak share pasal main masak2 lak. seminggu dua ni, kegemaran kami laki bini adalah 'memburu' haiwan eksotik ini.
kenal siapa? dah nak sama besar dgn tangan en suami dah rupanya. tiap minggu gi pasar asyik cari lobster jer... hmmm lazat !!! hingga menjilat jari. rasa isi dia yg manis2 tu.. hmm
hari ni tinggal lagi sekor. any idea.. nak buat apa dgn dia ni. sila share
Erkk? ida tak pernah makan lobster ni.. ape tah lagi nak masak nyeer... hihihihihihi
ReplyDeletehehehhe.. try la eida... sedap... kalu fresh2 lagi la
Deletemangai.. besaunya.. masak apa tu Eka?? takut pun ada nengoknya..
ReplyDeleteretu kat Bagan lalang akak tgk rega dia dkt nak 100 kut.. sana dpt berapa??
ha besar sgt kekda... sekilo lebih ni...
Deletekat sini murah. dia jual ikut kilo Rm 50/kg. kira sekor ni jatuh dlm RM 50 ++ camtu la
ops..x tahu sbb x penah masak size besor cam ni
ReplyDeleteheheheh besor kan... makan apa la dia ni
Deletemurah ke lobster kat sana?
ReplyDeletemurah juga harz. last time eka mkn kat kampung, sekor dlm 80 camtu gak.. sini dpt 50 jerp.hehehe meh la sini. ikan2 pun murah.tp kene beli iakn besar, kalu ikan kembung Rm12/kg
Deletei suka buat sup...sangat sedap..resepi dari orang tawau!! simple je
ReplyDeleteala nak resepi la awk!!!
Deletenak tanya, beli kat mana ek?
ReplyDeletemengidam pulak nak makan ni...
liza, saya beli kat pasar kg baru, bintulu... awak duduk mana.kalu mengidam tu harus kene cari juga
ReplyDeleteeka. naya , saya dok selangor, mana nak cari? uwaa...
ReplyDeletealamak jauh la pulak... kalu tak silap, dekat kuala selangor ada juga seafood nih.cer tgk2 kat bagan lalang ke
ReplyDeletealaaa kt sane murah ke lobster? pernah makan sekali je tu pun mahal giler T_T
ReplyDeletemurah la dari semenanjung... sbb kalu mkn kat smenanjung tak main la puluh2.main ratus2, so dah alang2 dok sini.mkn puas2... kan?
ReplyDeletemasak butter cream.. ermm sedapnya teringat makan kat sabah..kita ada gambarnya kat sini..hihi
ReplyDeletehttp://ladybirdstories.blogspot.com/2012/12/131212-dejavu-di-kinabalu-part-2.html
sgt la kebetulan.. eka pun buat gak ala2 butter cream ni.tp tak tau la sapa ke tak cam awak punya ;) mungkin lg sedap la sbb kedai buat kan.kita ni main campak2 je
ReplyDeleteekaaa, bapakkkk besar lobster ekaaaaa!
ReplyDeletedekat kuching pun berlambak besar2 macam ni.
sarawak memang terkenal dengan bende ni eh? dah la murah.
celah mana nak cari dekat kl ni harga semurah lobster sarawak ekaaa! T___T
hubby eyza suka kalau panggang ngan butter..pastu, panas2 letak cheese bg cair..sedap.. tapi kalau utk org diet x bole la..hihihi...
ReplyDelete