Tuesday, 27 March 2012

yippie... crochet time !!!

ni adalah kesinambungan entry WW minggu lepas, ramai yg tanya, aku bt jual ke...tak pun actually...tp ada la 2-3 org kawan yg tempah. bukan apa uols... derang ni dah penah tgk hasil crochet aku tu. tu yg aku berani...ramai yg suruh wat jual, tp aku ni tak yakin la... takut tak dpt nak bg komitmen dgn kerjaya yg ini.... kerja camni kene byk spend time. dah la tak kemas mana aku mengkait. kalu nak jual mesti la kemas2. baru puas hati si customer. meh ni nak tayang beberapa design yg aku dah bt...aku idok le kretip mana pun...bt suka2 je



 siap sudah 100 percent

 1 set... selamat pada tuan punya badan... hehhe


 ni lain2 collection... paduan warna pink + coklat... buruk pulak nampak


 ni biru + putih utk baby boy


 ni request by my frend.nak bunga matahari katanya...hehehhe


 ni set ladybird

ni topinya pulak...ngeee



 headband


 ni pun headband, kasut dia blm siap:)


pun headband



asyik bt kat baby org je...baby sendiri tah bila nak dapat...huhuhu !_!
moga berkat doa yg aku titipkan tiap kali jarum memasuki benang ni diperkenankanNYA
semua ni aku bt dgn penuh kasih sayang.. :) mcm nak bt utk ank sendiri

34 comments:

  1. comeinya...pandai eka buat...mcmana nak belajar buat ehh eka???berbakat betul eka nih ;p

    ReplyDelete
  2. Lawa! Bila la nak buat tuk ida ni... sobss....

    ReplyDelete
  3. kasut biru putih tu sgt2 comellll! isk geram tgk.

    ReplyDelete
  4. firzie : bakat mama turun ke anaknya...hehehe

    eida : tunggu eida ada baby yer :)

    fara : biru sinonim utk baby boy...baby fara boboy ke gegirl

    ReplyDelete
  5. comelnya....nak jugakkkkkk..bila nak buat untuk say nie...

    ReplyDelete
  6. nurul, akak takut tak jadi la...apa gender baby nurul

    ReplyDelete
    Replies
    1. xkisah la jadi ke tak...jnji comel mcm akak..hihihihi..ok la tu, praktis make perfect nnt... xsure lg, tp doc ckp more pada gegel la...

      Delete
  7. yg baju gan kasut pink gambar mula2 tu sy tahu sapa punya hehe...untuk kak ita kan hehe

    ReplyDelete
  8. yipppieeeeee... pandai...10 markah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      su su dapat baby nnt.......wajib beli kat eka..cantik

      Delete
    2. iyerrrrrrrr... wa...dtg tuntut awal2 ni

      Delete
  9. Eka nk tmpah sweter danish..dh lama cr yg kait pny

    ReplyDelete
    Replies
    1. adeh la nita.malu la...jahitan eka tak kemas....sob sob sob

      Delete
    2. Ok la 2 cantik bleh ya eka wat utk danish..

      Delete
  10. kreatip tol la eka ni...ada je menda yang dia buat huhuhu...buat baju chinta la sepasang siap ngan kasut satu ek..hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduh...baju org dewasa ke? jenuh eka...baju bb ni pun berminggu2 baru siap.ngeee

      Delete
  11. jelesnya tgk Eka pandai wat crochet.....ngeeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala emme pun kalu belajar mesti boleh punya.percaya lah

      Delete
  12. cikgu eka..sy amek yg gmbr bunga matahari jadi sy punya wallpaper..tb2... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambik la QJ.saya halalkan.ehhhee

      Delete
  13. Ala bestnyer kalau dpt satu dr kak eka.. Msti dihargai sgt tmbh2 dress tuh.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak...jgn la ckp camtu...serba salah ai.hehehe

      Delete
    2. Tu lah tringin.... Huhuhu.. :p cantik sgt...

      Delete
  14. ekaaaa..hebatnya kamuuuu..hehehe..teror la...chantek2 semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cantik pun et.biasa2 sajork

      Delete
  15. Replies
    1. dalam gambar je cantik ni.kat luar tak cantik pun.herot petot :)

      Delete
  16. syumelnya..pandai eKa.senang anak eKa nanti...maknya pandai buat macam-macam

    kalau Lina memang tangan kayu la..

    ReplyDelete
  17. tu la lina.malangnya baby pun takde lagi...sob sob sob

    ReplyDelete
  18. wahhh cantik lah eka.. kreatif nya...

    ReplyDelete
  19. eka.....buat kan tuk Cik Wiyah 1....ala2 jaket/cardigan...ok x? cute sgt tgk eka buat tu....

    ReplyDelete
  20. ika, nnti nak tempah kat ika,boleh tak? tp kena tunggu nak tau jantina baby dulu..eiii sukanya tgok benda2 tomey nih...

    ReplyDelete
  21. cantikknya.. teruja tgk.. kalau lah saya ada baby girl.. bolehlah tempah nnt...

    ReplyDelete