Wednesday 17 October 2012

kuah durian + roti jala

masih lagi pasal durian.. disebabkan beli durian mahal, aku nak memaksimumkan penggunaan durian.nak habiskan sebaik2nya.takmo membazir...jadi aku pun buat kuah durian.. salunya kalu kat umah kuah durian mkn dgn roti jala. tp bila tgk gerobok aku tu, alat menjala nya takde...lastly aku amik plastik, wat cam piping tu. then aku tekan je ats periuk... hahha.. nak keluar bandar jauh...so kita kene kreatif... kan!


sungguh kurang senonoh.saja upload kat fb, bila mama tgk, terus call marah aku...sbb jala aku kasar


kat sarawak ni mmg tgh musim skang, semenanjung tak kan... hmmm... tiap kali musim durian teringat aku masa kecik2. kat kampung, belakang umah ada pokok durian taw.bila durian luruh pakat2 lari cari durian.miss dat moment...pastu kat dusun tokwan ada pondok n sungai.masa kecik2tokwan rajin bawa aku g sana naik moto, aku dok dlm bakul durian.tokwan bawa megi, kendian masak guna kayu api..sedap tak terkata...rindu sgt2.

8 comments:

  1. hii...roti jala memang feveret sampai bila2..sebulan kadang2 sampai 7,8 kali menjala, minat punya pasal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiiii ni mmg minat betul ni... 7-8 kali menjala dlm sebulan.. good good

      Delete
  2. At least eka reti buat roti jala.. kasar pun kasar lahhh.. hihiihhi... Tapi kan, mak ida buat roti jala tak guna warna kuning, die buat kaler pink! ida nak makan pun sayangggggggggg ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la eida.. eka retu cari gak pencelum kaler merah, letak sket jd la kaler pink kan...malangnya takde.. so kuning je la

      Delete
  3. Pg td baru mkn roti jala ngn kari...:-)

    ReplyDelete
  4. kreatif eka..kreatif..hehehe....tang ieda punye komen tu..pink? favourite color yani tu....mesti comel je bila dah siap masak...

    ReplyDelete
  5. hahaha.. feveret kaler eka juga.jom kita menjala jom

    ReplyDelete