Thursday, 6 September 2012

show off tak

bermula entry semalam,
bertalu2 msg/email aku dpt suh share info specially bab harga
utk gazebo / kitchen cabinet n tv panel
ada sesetengah nya aku dah reply, ada yg belum, sibuk sket nak UPSR ni
then ada yg suggest wat 1 entry utk rujukan rakan2 yg nak reno rumah d masa akn dtg
aku cam... errr takut, takut sgt nanti dikatakan menunjuk2
mmg la bagus uts sharing for caring
tp dlm byk2 kita
mana tau ada yg tak selesa, nanti disalah tafsir pulak
serius aku tgk fikir2 nak share ke tak
ikutkan aku tak kisah je, cuma takut pandangan org yg tak phm
aku dulu pun sebelum reno rumah jenuh googling/mencari maklumat merata
utk memastikan aku tidak over budget... ye la duit secoet je, kene la sedar diri
nanti over budget mana lagi nak tala. tu pun abes 2 akaun kene guna. gabungan suami isteri
jd dalam konsep ni mmg nampak la betapa pentingnya formula sharing is caring
ramai tanya bab harga? dan kontraktor mana yg aku amik
so nak wat 1 entry ke tak... hmm perlu ke tak eh... 


yes??? no???



20 comments:

  1. buat je eka.. tapi xperlu laa details harga cukup nganbudget kalau tak nak org tahu exact figure tu.. tapi bab kontraktor tu please x yah promote laa.. dia buat keje x semenggah.. nanti kalau kita rekemen n dia buat sama mcm dia buat eka, silap2 eka plak buruk nama.. ye laa sbb eka rekemen dia.. huhu..

    tapi kalau part beli2 barang gazebo ke KC ke yg tu leh share laa sbb hasil kerja memuaskan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kontraktor yg buat rumah ni mmg confirm eka takkan suggest dgn org.kes naya kot.eka akan suggest dgn yg bt rekod baik je.cam kolam ikan koi tu pastu gazebo. yg beri kerjasama dgn customer... kita dah terkena takkan nak tgk kawan2 lak kena kan.oh tidakk...

      Delete
  2. Replies
    1. hohoho akn dipertimbangkan nita

      Delete
  3. Buat je eka.. ramai yang suka dari yang tak suka kan? biarlah orang yang menafsirkan sendiri.. Janji kita dapat buat kebaikan untuk yg memerlukan... ewahhhhh~~~ *bila ida berkata kata* HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho nak gak tau ada tak yg tak suka.. takut oOOOooo ha kan bila eida mula berbicara

      Delete
  4. yes,,,untuk rujukan para blogger,,,memang sangat membantu eka info yg eka beri..at least boleh buat rujukan bila nak deco rumah nnt...


    su su sokong eka

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kalu org pandang dari sudut +ve la... kalu tak... hmm risau gak

      Delete
  5. perluuu...hanim nk tau..nti leh jd as my ref..penting sgt tu...tq eka

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan dipertimbangkan yer anim.. ala u tu leh calling2 i tanya

      Delete
  6. dear, buat jer entry tu.. niat eka nak bantu kawan2 utk dapatkan ilmu dari pengalaman eka kan.. so, x perlulah risau yer dear...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe... buat buat buat buat buat :)

      Delete
  7. sy sokong!....(sambil angkat tgn)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh kalu dah angkat tgn, nampak benau bersungguh2 ni... insyaallah akan ada sambungannya

      Delete
  8. Salam eka. salam kenal gak. ke akak yg tak perasan. akak dah follow u. anyway, for me any info share je. tak perlu nak fikir show off atau tidak. at least the rest yg tak tau boleh tau. kalau dia rasa u show off, peduli kan je.. cakap dgn depa, pegi BW blog org lain.. (tak paksa)..hee.. betul kan.

    about Kashmir tu, this is my number. or..u leh tanya kan sini..
    https://www.facebook.com/YanYanjournalblogspotcom


    ini email akak. azianelias@yahoo.com
    phone 019-2129958..

    package yg u mampu travel. cuma akak buat ground je..

    ReplyDelete
  9. ooo ye ker.. saya pun tak perasan kot.tehehhehe....thanx akak nanti kita msg2 ye

    ReplyDelete