Wednesday, 17 April 2013

harapan nan satu

assalamualaikum
sejak 2 menjak ni asyik citer pasal kerjaya pulak yer...
oh ya, semalam ramai yg mengagumi kami sbb dok satu sekolah


sebenarnya, suami isteri mmg tak boleh dok satu tempat 
(eh ada akta ke, tp selalunya mmg begitu la, baik swasta, kerajaan, badan berkanun.sama saja)
tp disebabkan masa posting aku masih bujangan,dpt la
ye la... cinta kami kan cinta mee segera
aku posting bln 1, hujung tahun dah kawen. ekspress rakyat tak? kih kih kih


actually masa aku sampai Sarawak aku masih couple dgn org lain
kalu nak tau, kawan yg dok satu U dgn aku pun terkejut
bila pengantin lelaki aku adalah org lain
ye la jodoh kan, apa boleh buat
ALLAH dah atur elok2 dah. bercinta sket punya lama, sekali kawen dgn org lain
nak kata apa kata la, tp aku bersyukur sgt2 sbb dpt en suami


pakej katanya
mak suruh keje bawa balik duit kepuk2
tp dia bg mak menantu
guana... ehhehe
ok dah ubah topik, malu ai




harapan nan satu, harapan yang tidak pernah luntur. moga aku dpt balik semenanjung tahun ini



sama seperti tahun sebelumnya, aku adalah pemohon tegar eg tukar
walaupun eg tukar tak pernah be nice dgn aku, asyik la slow
tp aku tetap setia dgn dia
kenapa????
ya sbb nak pindah
moga impian aku utk dekat dgn insan tersayang akan tercapai
keberadaan aku amat penting di sisi mama abah waktu ini
selagi hayat dikandung badan akan ku cuba utk bahagiakan mereka
akan ku jaga mereka sebaikanya
aku mahu jadi mesin urut tatkala mama/abah mengeluh sakit badan dan lutut
aku mahu jadi superhero bila mereka dlm kesusahan, cth hantar mereka ke klinik
sampai bila nak harap jiran tetangga tolong jenguk2 kan, naknya aku tunggal kan.
aku yakin mama abah hidup dlm kesunyian tanpa kehadiran anakanda sorang ni
oh dah dah.nangis nanti.aku antara manusia yg paling sensitif bila sebut pasal parent.
k bye...

13 comments:

  1. InshaAllah....jgn putus asa memohon.. I doakn eka berjaya. Sejuk perut mak eka dpt anak baik cam ni. Niat baik pun dh dpt pahala...inshaAlllah, Dia akn bantu :-)

    ReplyDelete
  2. Memang la takde pekeliling pun yg kata somi isteri tak boleh satu tpt keja Eka..Hihi. Akta lagi lah.. kalo pakai Akta ni lagi tinggi kuasanya dari pekeliling. Haha. Kalo camtu, lama da akak kena berenti kerja. (T___T_
    Tpi cam akak kata tu ari, tidak digalakkan utk ditempatkan satu unit/bhgn. Ini utk mengelakkan terjadinya conflict of interest dlm kerja. Ini bkn saja terpakai utk suami isteri, tp juga adik beradik, anak beranak. Tak kira lah walau pun, pasangan itu bukan menilai dan menyelia pasangannya (in case of LNPT) tetapi, sbg manusia pasti ada sket conflict of interest. Dan ini hanyalah terpakai utk kakitangan kerajaan yg besar bidang tugasnya. Kalo sykt swasta, comp kecik, mana nak letak unit lain kan. Sama gak cam Eka skang ni lah..dah jadi cikgu..mesti la satu sekolah kan..mana nak letak unit lain lagi kan.

    Apa pun..moga permohonan Eka berjaya kali ini. Good luck

    p/s : Akak tau perasaannya bila tak dpt tukar, sbb akak kat sini pun adalah yg handle urusan pertukaran. Tapi... tu lah.. nati akak buat entry lain kat blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eka dulu kan kekda.sama juga masa keje swasta,hsband n wife takleh satu unit....sorg lg mesti transfer ke tmpt lain

      Delete
  3. semoga eka dapat pindah tahun ni..dapat pindah dapat baby terus..happily ever after ngan mama n abah eka =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...semoga masin mulut nana tu

      Delete
  4. In shaa Allah Eka, doa dan usaha kalau seiring, Allah tak akan kejam tak tunaikan walau sedikit pun kan? Bersangka baik dengan Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la.. ada hikmahnya kan :) tp sbg manusia usaha je la.tu yg termampu

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Takpe...jgn putus asa mohon minta tukar.. Insyaallah..dapat tukar nanti.. :)

    ReplyDelete
  7. dear, zana doakan agar permohonan pertukaran tu akan diluluskan yer.. zana doakan husband eka pun dpt tukar sama2 nanti.. yakin dear perancangan Allah tu adalah yg terbaik..

    ReplyDelete
  8. saya doakan moga pertukaran kali ni berjaya, hubby saya mintak tukar x dapat².. silap².. kami yg ubah perancangan buat rumah kat kg pulak ...

    ReplyDelete