Saturday, 6 April 2013

shiro dah kene cucuk



gilo betul aku ni. Beijing, Sabah, Singapore. dah rupa blog2 travel pulak... tetiap hari update pasal traveling. padahal tajuk blog DIARIHIDUPEKA. tah ke mana diari hidup aku tah... aiyaya. habis sume org bosan . dak eka ni takde cerita lain ke. mcm dia sorang jer berjalan... okeh okeh.. nak cerita catatan diari semlaam... shiro dah masuk 4 bulan tau.sempena umur dia ke -4 bulan, kami bawa dia gi vaksin.



carrier tak beli lagi.so letak dlm bakul


suka pulak duduk camni, sambil tgk kereta kat luar




male? hewan pun sama.Shiro ni bangsa persian rupanya.baru ku tahu.igt kan yg gebus tu je persian



tu la doktor shiro. 


shiro kene paksa makan ubat cacing.selamba je vet ni sumbat ubat dlm mulut shiro. kalu aku tak la.kesian tgk.masa shiro kene inject, ada 2-3 ekor kucing yg kene sunat,pastu ada yg sawan... kesian sgt.shiro tgk je kawan2 dia tu. nampak gaya mcm nak terkam. balik rumah, shiro jadi pasif, lemah je badan dia. risau kami laki bini. mungkin tindak balas injection atau ubat cacing.tp bila bgn pagi tadi, kemain cerdas. lega.


KOS hari ini : RM 40




13 comments:

  1. Mmg pas vaksin,kucing lemah skit..mcm demam pn ye..vet dh pesan jgn mndikan lps vaksin kn?...comel la shiro..
    -sinar cahaya-

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pun setelah saya tanya baru vet bagi tau.vet dia tak bape friendly la.jd utk 1st timer cam saya ni, tertanya2 juga la

      Delete
  2. comeinya bby eka..gebu mcm tuan dia aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.. tuan dia gebu ker.. auw... eheheh... shiro mmg comel.. geram

      Delete
  3. haaa.. shiro dah cergas balik kan? kan? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer eida.. dah melompat sana sini

      Delete
  4. o shiro g cucuk vaksin ye..pasni cargas la die..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la cargas... sampai abes tgn tuan dia cakar

      Delete
  5. 1st time datang blogni.. alamak terus jatuh hati ngan gambar header kat atastu...
    ingatkan shiro kumpulan raja lawaktu... rupa nyer si gebustu... untuk kebaikan diakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq zila..blog biasa2 jer. tq ats pujian header tu.ehehehe.. ha'a kan yg maharaja lawak tu pun ada shiro dak.kebetulan....

      Delete
    2. hahaha
      shiro maharajalawak pon boleh ekaaa :P

      Delete
  6. nadia pon rasa blog eka ni dah boleh tukar nama. :p
    saya-suka-travel. ;)) kehkehkehkeh

    ReplyDelete
  7. alaalalala...chomelnya duk dalam bakul...
    kalau female, leh ltak reben kat shiro kan..hahaha

    ReplyDelete