Thursday, 18 April 2013

SABAH 2013 : PART 3

masih lagi hari kedua, sambungan dari part 2. lepas makan KFC. eh kenapa KFC. sesungguhnya selera tekak aku ni mengada2 sket. jadi KFC je la menjadi pilihan hati.



DESA CASTLE @ MESILAU DAIRY FARM


aktiviti seterusnya....tengok mooooooooooooooo. amaran.. entry ini mengandungi teramat byk gambar... sapa yg rabun tu wajib tgk sampai habis sbb akan nampak permaidani yg berwarna hijau... ubat untuk mata anda. sori la kalu tuan tanah terlebih dos.bukan apa, sblm ni, gmbr kami tak canti.. sblm sampai sabah aku dah asang niat, nak amik gambar byk2 dan hasilnya mmg byk la... :) apa aktiviti yang boleh dibuat di sini


1-tengok sesi perahan susu lembu, dtg pukul 4. pukul 3 ramai sgt org
2-beri lembu/kambing makan. dulu takde tau aktiviti ni...
3-beli hasil susu yg diperah tadi
4- utk pengantin baru yg nak buat wedding photoshot kene bayar RM 100
5- ada sourvenir juga


 begini lah pemandangan dari jauh


 sampai2 tgk lembu dok beratur kat dpn bilik perahan


 ha........... ramai kan


 agak2 berapa ekor la ke semuanya


sampai tak cukup ruang lagi dah

 disebabkan org ramai sgt, aku ajak en suami gi tgk anak2 lembu n kambing


di mana letaknya tmpt anak2 ini? di belakang/bertentangan bilik perahan tu jer.


mula2 aku tgk binatang ni... macam geli gak nak pegang, takut dia gigit jari



tp en suami pegang rileks je


so beranikan diri utk pegang... ehehhe... berjaya !!


ok.. makanan anak2 mana nak dpt? beli kat kaunter yer



ha tgk, semua menunggu penuh kesabaran


susu lembu sebotol RM 1.50


 berebut2 masa nak minum ni. siap ada yg bawa lari...notty la awk ni


nampak tak air liur dia meleleh2...ehhehe



camne? ada gaya penternak yg berjaya tak?


 pastu bagi makan rumput utk si kambing pulak


 dalam banyak2 yang ni paling handsome. muka dia nampak senyum jer


 selepas menyusu, baru la kami gi tgk sekali lagi sesi perahan susu lembu


org pun dah reda sket, baru leh amik gambar



 masa ni dah kehausan dah. beli sorang satu susu dan bekalan utk bawa balik


susu putih RM 4.00, susu putih RM 3.50



sebenarnya, masa ni aku sedang menunggu seseorang, kawan se UTM aku dulu :)


sambil sibuk msg tuan punya badan, pose la dulu


kebetulan dia pun kat Sabah gak


walhal dua2 org semenanjung. dok kat semenanjung tak jumpa, kat Sabah br dpt jumpa yer.jauh nar

lepas dah beramah mesra, ye la lama tak jumpa kan


aku dgn en suami sambung foto gedik


layan je la


fill in the blanks ok


tak tau nak letak caption apa

































hah muntah hujau tak tgk gambar ai ni


perbelanjaan di sini

dairy farm fee utk 2 org RM 8 (last time aku pegi dpt harga bdk)
2 susu coklat RM8
1 susu putih RM 3.5

24 comments:

  1. kambing tu CHOMELLLL hokeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.kambing tu mmg cumel..muka beriman je tgk.

      Delete
    2. terus rasa nak paksa en suami simpan janggut

      Delete
  2. bestnyeeee......bila nak pergiiiiii ntah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepattttttttttttttt.. book tiket skang

      Delete
  3. teringat ingat sedapnya susu kat situ~

    ReplyDelete
  4. cantik pemandangan kat sana.. dgn kabusnya, dgn suasana menghijaunya.. rasa aman jer..

    bilalah nak dpt gie sana.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la zana. nak hirup udara pun tak rasa was2 sbb sini tak byk pollution

      Delete
  5. hensemnya kambing tu....
    nampak beriman je...
    heheheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... sama la nory... terus nak paksa en suami simpan janggut juga :)

      Delete
  6. cantiknya pemandangan..tak muntah hijau pun, cerah mata ni ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerah mata sbb kaler hijau kot... terapi utk mata.baik utk org rabun ni

      Delete
  7. as salam eka..
    cantiknya pemandangan kat sabah tu, mcm kat new zealand pun ade..eceh,mcm pernah pergi new zealand akak ni, tgk dlm tibi je lah..
    x muntah hujau pun, tgk gmbr sgt cantik..menghijau aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mcm nuzelen,akak kene ajak hasben akak gi kundasang lak pasni.sejuk cam cameron gak

      Delete
  8. hehehe..kuat tak bau kambing kat situ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuat... kambing dan lembu berpadu tenaga.mula2 cam pening gak.tp imun dah

      Delete
  9. uuuu sorry lama tak dtg sini busy uolss huhu. i memang dh ckp dgn husband kalau pg sabah i nk pg sini. nak feeling pg new zealand tau. memang cantik sgt pemandangan dia.i takkan minumla susu fresh tapi nk tgkp gmbr byk2 hee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. busy bebenar org tu.sibuk penamaan calon kot :) harus masukkan tmpt ni dlm senarai must visit :) tak minum susu ke cha? aiyoooo ini budak a...

      Delete
  10. Cantik nya view. Gambar pon cantik2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik ciptaanNYA.subhanallah

      Delete
  11. best la Eka...dpt minum susu desa lagi
    mesti sedap n fresh kan..
    permandangannye menghijau
    Me suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eka pun suka me.tenang je ... rasa cam tanak balik

      Delete
  12. macam dekat new zealand kannn :)

    ReplyDelete