Tuesday, 16 April 2013

seronok ke kerja satu tmpt dgn suami

Ye.. itu soalan yang sering orang ajukan kepada aku/kami... bagi aku, aku suka jer... cumanya kita tak bersosial sgt la dgn kawan2... kawan hanya di tempat keje. habis keje.. habis... takde nak hangout, shopping segala... en suami tak penah larang. tp entah la.sejak dah kawen ni mmg aku jrg keluar tanpa dia... hubungan mmg rapat, yer la dari rumah sampai ke sekolah, breakfast sekali, lunch sekali, gi sekolah sekali kan. tp idok le setiap hari mkn sama2 pun. kang org kata aku ni tak reti berkawan pulak...


So far, aku takde masalah bila tempat kerja sebumbung dgn suami, senang sket. dia paham keje aku. dia tau bila aku busy. bukan apa, ada suami2 yg tak suka isteri bawa keje balik ke rumah, tp kalu dah namanya cikgu, mana boleh tak bawa keje/buku ke rumah. bersyukur part tu sbb en suami sgt memahami. kalu kat sekolah apa2 jadi aku selalu minta en suami back up aku. antara cth

kalu aku malas turun latihan sukan, dia yg wakilkan.shh.. jgn ckp kat guru besar. ye aku tak suka SUKAN
kalu aku ada meeting yg urgent ke apa, leh minta en suami tgk2 kan budak.
kalu budak demam, en suami yg tlgg hantarkan ke rumah/klinik
kalu tak dpt nak angkat barang yg besar/tinggi dr aku, en suami la jadi mangsa,


tp kadang2 dia pun buli aku gak




 cth, tugas baru, kene buat blog PPDa, aku buat dari A-Z. Jarang sekali kami laki bini diberi tugas yg sama



16 comments:

  1. Macam best je satu tmpat keje ngan suami kan..hee.. Tapi apapun pendapat org lain mesti ada pro dan con nya.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya la. Lain org lain rasa.hehhehheh

      Delete
  2. tapi rasanya kalo Eka dpt pindah sini, susah kot nk dpt satu sekolah kan. In fact, kiterang sini pun asben n wife tak dibenarkan utk duk satu bahagian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dah kekda.mmg TAKKAN punya la satu sekolah... susah nak jd camtu bali,.so kene prektis la, jgn terlampau apa2 siket minta en suami tolong.nak angkat ketas peksa pun suruh en somi.cannot la.nanti dah pindah, baru ko tau eka

      Delete
  3. sama-sama cikgu ke? bestnye....

    ReplyDelete
  4. X BEST LA... SY PUN 1 OPIS NGN SUAMI... KADANG JEMU LA... SERIUS CAKAP... UHUHU

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhehehe... jemu lak dia yer... ye la tak sama kan.tp eka suuuka sgt.penah dia gi kursus, takde kat sekolah.terasa nya la kesunyian sbb takde org nak usik2...ni kalu free salu je dia dtg kat tmpt eka

      Delete
  5. best la Eka leh satu opis.. Me tak leh.. Me baru kene tukar ni..huhuhuhu...
    sedih tau... walaupun tak la jauh.. Me tingkat 16, husband tingkat 2, hehehee...
    tapi dah 3 -4 tahun kami satu opis, alih2 kene tukar olh pihak HR..huhuhuh...
    kene nyesuaikan diri tempat baru ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah,syukur.. eka selesa bila 1 tmpt keje dgn sang suami emme.byk benda dia tolong eka.kalu dia gi kursus satu hari takde kat sekolah.sunyi oh... sbb takde org nak nyakat

      Delete
  6. Ida pergi balik dengan hubby. Tapi jarang sekali break1st, lunch dengan dia. bila opis die dgn kawan2 dia, ida dgn kawan2 ida. hanya dinner same2. hehehhehehe.... betul cakap kekda, sini takleh satu opis dgn suami, salah seorang gerenti kene pindah, tapii ida lepas sebab ida kerja sini baru berkahwin.. kikkikikiiii~

    ReplyDelete
    Replies
    1. la sama la eida eka pun pas keje br naik pangkat jd puan isteri :)

      Delete
  7. best ke eh 1 ofis ngn hubby? takleh bygkan kalo kitorg keje sama2...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehheheh... depends pada org gak anna... kalu eka, eka suka :)

      Delete
  8. hehe... bestnye la kan..
    saya teringin nk suami sama tmpt keje.. tapi apakan daya..
    kami PJJ jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni pun kebetulan.masa posting title ank dara lagi.tu yg leh dpt 1 sekolah.saya doakan awak dpt dok dekat dgn hubby ye.siannya la pjj

      Delete
  9. pendapat firda memang best, sebab boleh tengok apa huby buat..kira spokcheck la..haha
    tapi tak la sampai nak kawal huby,
    kita pun still boleh g makan dengan kawna-kawan lain.

    ReplyDelete