Friday, 27 January 2012

tutti frutti versi EKA

kemain terliur tgk tutifruti kekda...sabar je la...mentang2 la ai kat sini. so dpt tgk je la... mana nak ada benda2 getu kat sini...tak tau la apa yg best sgt tuti fruti ni... kami satu family mmg suka... asal blk png leh kata tp2 malam lepak kat autocity tuk dptkan bekalan tutifruti. tak tutifruti, baskin robing... tak baskin robin, haagen dazs ....



 mmg frutti betul la ha, pelam, longan, laici, pn stoberi sume dicampak dlm cup ni



 ni susah hati nape pulak ni



 mesti tak tau nak pilih mana satu kan, pink ijo, pink ijo...hmmm



  aku confirm la amik kaler pink...wee

da biggest one... ada yg tanya sedap ke? bg aku, aku suka sgt.. tp dari segi harga tutifruti ni mahal sket dari baskin robbin..kan! kalu BR beli yg dlm cup tu belas2 hingit je dah leh dpt... tp kalu tutifruti ni utk kami sekuarga, 4 org mkn dekat2 seratus. maksudnya, setiap cup jatuh lbh kurang 20++. tu pun depends... sbb tutifruti kan ikut berat... kalu ko tak isi byk, maka murah la jadinya...silap2 tak sampai 20 kot 1 cup... eh ada ke???  apa2pun, taleh nak samakan tutifruti dgn baskin robin, sbb si tutifruti ni dia lebih pada yogurt. makanan kesihatan gitu. so leh mkn hari2. abh pun suka gile dgn tutifruti ni



 ha tgk, curi !! curi !! ini tidak adil


skang ni bila takde aku dgn en somi, derang dua pun jadi keje g melepak kat tutifruti...sweet kan, jln2 pegang tgn. harap2 aku dgn en somi pun camtu la nanti...


rindu sgt pada meke dua


 ha tgk... tak ckp makan kat sana, dia tapau bok balik mkn dlm kete pulak


oh terliurnya tgk... ni sume kekda punya pasal taw... so terpaksa lah adikmu ini  buka peti ais, bt tutifruti sendiri... nak tgk tak, nak tgk tak...uols jgn gelak ok


 tara !!!.cornflake + badam + cip coklat, apa? tak jadi!


ok ai letak oren caines nuyer sket...jadi la nak ubtkan rindu pada tutifruti


ada bakat tak? nak masuk mastercep mmg tak la kan... tp kalu setakat jual tuttifrutti di cawangan bintulu ni, ok la kot.lulus dah ni



 ps : ya allah ya tuhan ku, bagi la aku dpt pindah balik semenanjung thn ni, amin... cepat semua tadah tgn dan aminkan doa ku ini... agak2 kalu aku bt surat rayuan ke KPM, nak pindah dgn alasan nak mkn tutti frutti leh trima tak... kalu bg alasan nak jaga mak, dia kata semua org nak balik jaga mak kan... so saya nak pindah spy leh mkn tutifruti tiap2 ari.boleh?

20 comments:

  1. semoga hasrat eka suami isteri termakbul tuk berpindah ke semenanjung,.

    ReplyDelete
  2. Aminnnnn.. Aminnn......

    Ida tak merasa lagi si Tutti Frutti ni... Sedap nau ke? Harus terjah ni!! Eka punya pasal lah ni.............. hihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai org yg dok semenanjung pun tak mkn lagi... bagus tol eida ni...eka kalu dok kg... tutu fruti ni jadi bhn pelawas eka

      Delete
  3. Eka..

    Ok gak alasan tu. Tapi kalo KPM kata "nnt saya suh org TF buka 1 cawangan di bintulu, pertukaran awak ditangguhkan." Cam mana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. o'o... haruslah ku mencari alasan lain..tp tak kan punya la kpm nak penuhi kehendak hati eka sorg ni

      Delete
  4. Err.. akukah yg bersalah??
    Hahaha.

    Eka,
    Buat francais TF kat Bintulu jelah. Hiks..

    Akak kalo makan sini mmg tak smpai RM20 pun. Mahal... 3bln sekali baru makan.. sobsss :(

    ReplyDelete
  5. ha tu la, buka francais kat sini...puas hati... guana kekda bt tak jadi 20 tu...agakanya semua ramuan kat situ eka masuk kot...tu yg berat + mahal tuh

    ReplyDelete
  6. suke jugak! nana dulu en.hubby yang ajar makan mendalah ni..pastu skang ni suke gile!

    tapi macam kekda jugak la, makan sebulan sekali je kot..buat rasa-rasa je..mahai sangat huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.mahal sgt.eka ni pun sbb balas dendam.ye la 6 bln skali baru dpt merasa kan.so once balik kene cover balik la

      Delete
  7. Replies
    1. Amin=)
      susahkan nk tukar kerjaya cikgu ni, akak saya pun sm, nangis x brlagu sbb jauh ngan Somi die..

      sabar ye=)

      Delete
    2. mmg pun...sbb terlampau ramai guru semnanjung di hantar ke sini...nak keluar ke smenanjung ramai, nak masuk dlm ni bape org je...tgk statistik perpindahan demam rasa

      Delete
  8. salam akk
    saye pun nk jugak balik kg nak bali alasan nk mkan tutti fruty nie tak pernah mkn lagi selalu balik tak sempat g sebb tak der trsport hehe....+ gan alasan nk beli umah agak2 KPM lepas tak kita hahahah jeleskan tgk kengkawan dekat semenanjung nun :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. h akan sian kita...org lain dah merasa btk kali.kit abaru je bape kali..terliur je bila org mkn...doa la byk2 moga kita dpt pindah cpt

      Delete
  9. oh Lina kalau boleh nak suruh husband mintak balik semenanjung guna alasan sini tempat orang kaya semua mahal kami ni orang miskin so tak layak duduk miri..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju!!! taraf hidup sini sgt tinggo.sapa kata dok sini leh kumpul duit.habaq mai sat

      Delete
  10. zana doakan agar eka cepat2 dpt pindah k.. banyakkan bersabar..

    eka, nak tutti fruti buatan eka boleh x? mesti yummy2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe... boley2 datang sawak meh

      Delete