Monday, 30 January 2012

WINTER SONATA 11 : BEARS TOWN SKI RESORT

hohoohoho hari ketiga sudah kita... kejap je masa berlalu bila berada di negara org.ye la doplohpatjam berjalan..rehat hanya di malam hari. mmg berbaloi dok GH murah. seperti yang dijanjikan, tepat pukul 7, kami laki bini kuar dari GH. harini juga masih menggunakan khidmat tourist guide...sampai je kat hyehwa station, terus call leha confirm balik nak tunggu kat mana.tup2 tak lama pastu nampak dah muka leha :) suka suka suka.. arini breakfst roti n air aloevera.... sedap sgt air aloevera tu terasa pati2 dia bergerak melalui trakea aku ni ha...


line 2 > gangbyeon station > bas no 11



 ni la jalan di korea. besar gile...ada kat 4 lane.



nak ke bus stop kene jalan sket dari station tu ye




 ni semua di persekitaran bus stop.


 suka sbb area gangbyeon masih byk pokok yg kalerpul


sampai ada korean tanya kenapa nak tgkp gambar kat pokok


aku pun cakap la kat mesia takde pokok camni.dia senyum je

 ni sekolah di korea... skolah rendah gamaknya


budak kecik 2org tu rileks je... pakai jeans ke sekolah. ke pakaian derang mmg bebas ae...tah aku pun tak pasti, kot ada ko-Q ke....salunya dlm citer korea kan ada uniform... derang ni berlari2 riang turun dari bas. sgt comel..ada yg bawa gitar.piano gi sekolah. dpn pagar skolah cam biasa, ada a person incharge jaga pagar skolah, dan aku agak tu cikgu yg bertugas bhg pagar. sgt comel. masa aku masuk kws skolah dia ada ckp sumthing, tp aku tak paham... dia ckp bhs korea...patutnya, kalu undang2 di mesia, public mana boleh masuk kawasan sekolah... tp aku masuk wat tak taw je...sbb kws skolah dia cantik banget... siap suh cikgu dia amik gmbr kitorang..heheheeee


 dok kalut bergambar tiba2 leha bagi signal bas dah nak sampai...terus lari2 ank ke bas stop



ni la perjalanan dalam bas ke tmpt ski


aku perasan, cuaca ari ni tak bape sejuk cam hari lain, nape tah... oh ya, masa naik bas tadi, jgn lupa ckp kat pakcik driver tu hentikan kita kat bears ski town resort. suruh dia bagi tau kita bila dah sampai, kalu boleh dok blkg driver, senang sket... derang ni peramah taw.selama dok ats bas tu la dok sembang dgn leha, tanya dari mana la apa la. aku hanya mampu tersenyum sbb tak paham apa depa cakap.ahahha... dok dlm bas ada kot kat sejam, ke sejam lebih, sampai la kat tmpt ski...dia henti depan bus stop. opposite dgn bus stop ada kedai FRIENDS SKI & BOARD RENTAL SHOP. cross jalan besar tu... then turun cerun tu sket cam gambar bawah ni,belok kanan.


 apa dia tulis tu hah?


pastu jumpa sebatang sungai. tgk gambar ni cam filem apa ae...sapa taw


pastu kene naik bukit lagi.. abes dah tmpt ski ada ke yg mendatar...mesti kat tepi2 bukit kot

nampak je signboard resort terus aku tukar kasut, kang salji2 tu mencair dlm kasut ni sejuk la kaki ai


alone !!! :) wah ada gaya lone ranger tak.eheheh

bersama dgn leha 


sampai sudah bears town ski


tapi hati aku mula curiga, kenapa tak de orang pun, ke belum buka...yg tinggal hanya kami dan hamparan permaidani yang berwarna putih ni je


 weee !!! sumpah excited. cupp baju ni la aku beli kat dongdaemun = 10000 (rm 30 camtu)


 en somi pun sama. main sepak2 snow bawah tu


 ni la 1st time dalam hidup aku, tanggal 4.11.2011 pegang the real snow
 yang kat genting tu tayah kira la kan...sgt tak sama la!

budak jakun 1st time pegang salji... 


oh biarkan dia di situ sorang2... gambar ats ni semua sopan2 tunggu jap gi bila perang bermula


hah... ready, peluru dah siap

 kita serang !!!


 tengok.. bersungguh aku menganga, tp tangan nak sambut


 pas satu, satu peluru mengena ke badan. sebaik baju kalis air



 yang tak bestnya bila snow tu kene kepala/seluar... mencair, kejukan la kita


oh indahnya waktu bersama mu... rasa cam nak repeat lagi! tolong


ok dah! surrender takmo main perang2 lagi... sejuk lor


 jom kita pura2 daring depan kamera pulak, nak


 chenta mati sama kamu


 cer teka apa dalam tgn kami


weee.. dah tentu la snow. bersepai!


 auw... takmo komen apa2


 yang tak kawen lagi, yg bawah umur tutup mata ea


oppa, sarangaeyo !


aktiviti melompat harus ada


lama gile kami dok di kaki bukit tuh... dok tunggu2 nape macam tutup je resort ni.lengang je! lift dia kat bawah ni pun tak beroperasi, canne nak naik kat slope sana tuh. mmg tak buka ke apa ni, so kami pun pusing2 je la kat situ





sampai la tetiba ada satu watak tu muncul depan kami... dia cakap resort tutup disebabkan cuaca tidak mengizinkan. bila leha dok sembang dgn dia rupanya dia tu owner resort yg kitorang main ni...sabar je la




masa ni aku tak tau lagi...igt kan pakcik2 yg nak main golf...rupa2 nya... alahai owner dia ke... jadinya pulanglah kami dgn hati yg hampa. sbb takleh main ski... seb baik dapat jumpa salji.atleast tak la ralat sgt. adakah sesuai kiranya aku jadikan alasan pada en suami 'tak sempat main ski' utk repeat lagi ke korea tahun depan??? serius rasa cam nak pegi lagi..hajat nak mancing salmon ats laut beku pun tak kesampaian... nanti aku tunjuk pic yer... tp kalu ko g hujung tahun mmg camni je la gayanya... kalu bulan 1 insyaallah salji turun sana sini. peak time kan. bila pk balik, selagi aku jadi cikgu guane nak lepas ke korea bln 1, cuti skolah baru je abes. mmg GB tak bagi la kan..haisssssssyy dilema btoi! betol kata kekda kalu aku tak cikgu, kaki aku ni lagi 'kencang' kot berjalan...hihihi



ok daa.. mau balik sudah... balik pun ikut route yg sama ok


 masa kat bus stop, tertibggak bas la pulak


thanx pada adik aku ni, leha yg byk membantu merealisasikan impian akak. abaikan muka sengal ahkak ko tu...huhuuh

9 comments:

  1. wah..nak repeat lagi tahun dpn.. bes..bes.. tu gropoun ke mydeal ke tah tu tgh wat promo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho statement berani mati kan...rasa hati je tingin nak pi.tapi tak kot kekda...pencen dah thn ni

      Delete
  2. bestnyerrr g korea..huhuhu :)

    ReplyDelete
  3. seronoknya..
    dapat jejak kaki ke korea..:)

    ReplyDelete
  4. hehe.. beg ijo Arirang kat Doota tu eh..
    :)

    ReplyDelete
  5. best sangat..indah ciptaan Tuhan

    ReplyDelete
  6. SERONOK TUL TGK ORG BERGAMBAR SAKAN KT KOREA NIE....JELES2.....
    HEADER BRU PLK KER....COMEL2..

    ReplyDelete