Monday, 23 April 2012

selesai dah satu benda

hari ini ada sesuatu terjadi
eh sesuatu lagi... byk nya sesuatu sejak dua menjak ni
bukan bukan...
sesuatu ni berkaitan dgn keputusan
kami dah putuskan utk jual kereta en suami di sini
adakah keputusan ini drastik ???
entoh ler... tp mmg ada dlm perancangan hiduo
kereta ni mmg tak kan dibawa ke borneo
mmg ada plan nak jual, tp tidak lah secepat ini
memandangkan bulan 6 ni mungkin aku dpt pindah ekoran ancaman tu
maka kami laki bini bersiap sedia utk berpindah
tak lama dah pun...kalu ye aku pindah, tinggal lebih kurang sebulan jerk aku di borneo ni
dari awal lagi kereta en somi mmg dibeli utk pakai di sini
sbb dah ada kete di semenanjung
kereta di sini seusia dgn pertunangan kami
sblm aku hadir dlm hidup en somi
en somi mmg pakai moto je
sejak dah kenal aku baru dia beli kereta
 kereta ni banyak memberi kenangan actually
dalam kereta ni la en somi mula2 pegang tgn aku
pastu mata aku terus bulat, konon cam marah...tp dalam hati suka... gataiiii
dalam kete ni juga aku merajuk sbb en somi tak belikan baju apa tah
dalam kete ni juga la kitorang bt stor.. segala jenis barang ada....


 ha tgk...dari kasut aku sampai la ke joran en somi sume dilonggok ke sini


 terpaksa en somi amik kotak di sekolah utk load sume barang


hhehehe... kenangan dgn QTG2262.kali terakhir 23.4.2012


actually minggu lepas lagi kami dok iklankan kete ni pada kawan2
ada la 2-3 org berminat, tp tak dtg2 tgk pun. cam tak serius jerk
nak jadikan citer, tadi en somi teringin pizza
masa on the way nak gi pizza, ada kedai jual kete terpakai
so en somi terus park kat sebelah
tanya tokey kedai
'alo bos, lu amik bapa ini kreta'
'lu beli bila'
'tahun 2009'
'lu penah masuk dalam (kawasan pedalaman) sana ka'
'tak'
tokey tu tefon bank utk tanya market price n check settlement kete
dan dia ckp kitorang kene pay 6k lagi utk setle sume
en somi tanya aku, aku suh dia tanya kawan dia
kawan dia ckp ok... sbb kalu nak cari buyer tah bila nak dpt kan
masa on da way balik tadi
en somi dok nyanyi lagu anak kampung


aku anak kampung tiada pelajaran
Kuli kuli sahaja memang tidak padan
Cantik ba kau itu banyak yg tergoda
Lagi orang kaya
Tiada keretaku bawa kau jalan-jalan

Rumahku pun tiada ada pun bapa punya
Apalagi belanja mahu bayar berian
Kahwin sama kamu


 

18 comments:

  1. saspen bace cerita eka ni..bile eka nak cite ni..nak tau nak tau ..pape pon nana doakan semoga selamat semuanya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. en somi kene ancam la nana. sob sob

      Delete
  2. mungkin itu yang terbaik kak eka, ermmm lepas nie dayah tak dak kawan dah dekat borneo nie hehe doakan giliran kami pula yer....

    sabar dengn dugaan yang diberi pasti ada ganjaran yang terbaik untuk kita ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bye bye dayah..takpe la dayah...dayah dok sini dulu... teruskan perjuangan :)

      Delete
  3. Da confirm btul ni..pindah mana nati eka?? Kl la hendaknya. hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi kekda.tp berdasarkan pengalaman lepas, kalu kes polis mmg dpt.eka mitak penang la :)

      Delete
  4. best lagu ni...hehehe

    ooo nak pindah ke semenanjung ye eka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan hani kan... tak sabar nak tau keputusan ni

      Delete
  5. alahai eKa..bestnya dah nak pindah balik..tak adalah lagi blogger friend borneo yg sama2 menangisi nasib diri di rantauan orang...ewaaahh...hik hik hik...

    apape pun Good Luck ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehhehe...takpe nanti lina pulak dpt pindah.hehehe

      Delete
  6. Alhamdulillah..eka dah dpt tukar sini ya....
    Wehuuuuu selamat kembali

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi susu..eka ni syok sendiri...doakan yer

      Delete
  7. Eka sure pindah bulan 6? yeahhhhh!!! Ala.. kenangan kan.. masa hubby jual kereta dia dulu pun, nangis nangis dia.. hiihhihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi eida...belum dpt keputusan.ye la tu kan harta derang..sentimental value

      Delete
  8. rugi la jual kete tu...
    baik bwk blk msia jer...
    keje gomen kan boleh claim bwk brg bila pindah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang , utk kpm, tiada lagi istilah kargo percuma...semuanya sendiri...last year kawan amik kargo kat 11k, sumenya sendiri...tu sebab eka jual...lagipun kete kat sana mmg dah ada

      Delete
  9. moga semua urusan eka dan suami dipermudahkan...

    ReplyDelete