Sunday, 3 March 2013

hari gotong royong sedunia

assalamualaikum...



hari ni dah hari Ahad.. eh esok sekolah la.. alamak... alamak... alamak... nak cuti lagi boley tak... asal nak Isnin je mesti lemau. tp kalu hari Jumaat happy ya amat. hai la cpt nya weekend berlalu pergi.


this week aktiviti kami laki bini lebih kepada aktiviti pembersihan. ye la, nak sambut 'orang baru' nanti rumah kotor2 abes disondolnya habuk2 bawah meja.ehehhe... dah alang2 buat aktiviti pembersihan, aku buka le almari kasut yg dah sarat dgn muatan. dan kebanyakannya kasut yang tak boleh pakai dah pun.tp tetap nak simpan. tu tabiat buruk aku, dah tau taleh pakai, nak gak simpan buat khazaah. aku pun tak paham kenapa mcm tu. bila beli kasut baru, jenuh garu kepala takde tmpt nak letak.sapa salah? diri sendiri la


ini sebahagian kasut yang akan dicampak keluar ke tong hijau besar nun


kat tiga plastic gak la, tambah kasut en suami sekali


kasut ni paling syg aku nak buang. tp nak bt camne dah buruk sgt dah.thanx ye kasut, sbb berjasa pada saya


 dan ini antara kasut yg akan di replace nanti...hehehe






p/s :sori gambar sgt kelabu asap.guna henpong buruk je


dan ini yang ditapi melepasi piawai

10 comments:

  1. Replies
    1. yang byk tu yg rosak la awak :)

      Delete
  2. banyaknya kasut.. siapakah orang baru itu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeng jeng jeng.... nanti eka bg tau yer

      Delete
  3. Replies
    1. kasut buat gi sekolah je ni ha...

      Delete
  4. Baaaaannnnyyyaaaakkkknnnyeeeee kkaasssuuuutttt~ Huhu....Yani punya ada dua pasang je. Hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala 2 pasang tp mahal2, tahan lama. eka ni kasut murah2, kene beli byk sket, mana tau putus ke apa..eehhehe

      Delete
  5. Replies
    1. tu la zana, kalu boleh nak cukupkan kasut dgn pelbagai warna mcm pensel luna tu

      Delete