Monday, 4 March 2013

introducing...

ok dah dah... tak mau main teka teki lagi.. nak introduce my 'orang baru'. saja je nak kasi gempak... ada yang teka anak angkat la apa...ehehhe... itu lain citer, en somi kata nanti dah umo 30 takde baby juga baru pertimbangkan. baru kita pikir ttg itu.. skang nak kenalkan ahli baru rumah kami



S.H.I.R.O



mulut kaler pink u, giler seksi... eh tp dia jantan la



hari ni, genap 4 hari shiro tinggal di rumah kami. sangat mdah untuk menjaganya... berak pun di tempat yang disediakan. setelah sehari suntuk mencari nama, lastly Shiro menjadi pilihan hati. kenapa Shiro? suka raja lawak? sin chan? entoooh ler.mula2 igt nak letak nama 'snowy', tp kan ke sama dgn kete aku... so SHIRO la jadinya. Shiro baru berusia 2 bulan ++. kurus keding, dapat dikira tulang rangka dia. smabil wat jari cam petik gitar. 



cian kan. 



dan aku punya hasrat utk jadikan dia gemuk, sebesar POU aku tuh...oo bg fat burnet tanak tu... yg ni pun aku nak bg mkn byk2. siap sedia la.... tgk, kurus kering camni. kalu jumpa tepi jalan mesti sedih punya.




Shiro memiliki bulu berwarna putih keorenan


barang keperluan shiro. antibiotic + toys + vitamin + shampoo + byk lagi la


disebabkan kami tak tau bila shiro lahir, maka kami letak tarikh 01.03.2013 sbg befday shiro. oh itu adalah tarikh beli Shiro kat kedai. takde plan pun nak beli pets sebenarnya... sbb memikirkan kami rajin berjalan kan. pastu hujung thn kat 2 bulan gak takde kat rumah.. jadi nak letak mana memeow ni...  hohooh... tp tu la tokey dia ni bijak berbisnes, tokey kedai ckp derang ada sediakan khidmat hotel sehari rm 15 utk sekor. wah masa dengar tu, aku dah angkat kening kat en suami...murah tu... kalu sebulan maybe dpt less kata tokey dia... aku double wow la. en suami pun cam bagi greenlight. apa tunggu lagi... terus pilih mana satu. walhal pegi kedai pets nak cari benda apatah... adeh... suka sgt la buat keputusan drastik gitu.



gebus2 camne sesuai utk buat mop.sekali dia gi sondol bawah2 katil penuh sawang



lepas dah confirm nak beli shiro, terus derang mandikan shiro, n en suami bayar sume, terus  ke mall cari bekas utk shiro berak nanti. ye la kami kan rumah 'tinggi' dan aku dgn en suami dah decide nak buat shiro as indoor pets je. takmo bg keluar2.



22 comments:

  1. ooo, ni la dia
    heee...chomey2 nya.. gebus lagi
    sue pun ade sekor kucing, but since dh lepaskan dia kat luar asyik berjalan je, jarang balik, jantan la katakan..pastu dh besar dh pun..x mo main2 dah.. ni yng rase nak bela anak kucing lgi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ini lah dia... ehhehe.saja buat gempak je sue. ha mesti dah ada gepren kat luar tu yg tak balik2 tu :)

      Delete
  2. Replies
    1. tu la omey kan... geram.salu kene penyek2 dgn eka

      Delete
  3. alaaaaaaaaaaa... tomei gile! gewam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq,saya mmg comel pun - shiro :)

      Delete
  4. dah teka dahh...
    tp sgt comel nih...
    malangnya akak suka kucing.. tp abg Lan tak kasik. dia kata 'tak pyh..bela ikan ja'

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhehe.. teror kekda. eka ni dah lama menahan.eka suka kucing.tp bila mikirkan cuti camne cuti camne... lastly tak tahan dah, beli gak

      Delete
  5. comeyyynyerr.....

    welcome to the club...

    club ibu2 kucing...

    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh club ibu2 kucing ye... heheh....welcome welcome

      Delete
  6. gebunyee bulu diaa...tapi mase kurus tu kesiannye...name macam anjing sinchan..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...masa dia mandi tu. cam kucing sakit je kan...
      yer... sinchan punya anjing nama shiro gak

      Delete
  7. sama mcm lulu husbnd...eh lulu husbnd dayh pun jantan tapi nama lulu hahhaa.....
    dulu masa beli lulu pun kurus keding, g klinik, doc bagi vaitamin untuk kucing terus gemuk gedempol, nk angkat pun berat...
    eh kami sehari bording kucing rm 10 kalau lebih sekor tak dapat diskaun pun sob sob

    ReplyDelete
  8. hahaha kelakar u. bulu punya kembang padahl keding je haha i tunjuk gambar shiro kt husband i hee

    ReplyDelete
  9. i pun suka dgn kucing..tp skrg ada 2 je kat rumah.sangat manja, tido pun nk skali...ilang stress balik keje tgk thy all ni..

    ReplyDelete
  10. comel..brapa ratus beli shiro tu eka? sy ada byk..bg orang free je..:P

    ReplyDelete
  11. yeayy.. ida ade kawan.. pencinta kucing.. mari mari kita kongsiii tipsss menjaga kucing.. hehehehhee

    ReplyDelete
  12. comeiiiiiiinyer shiro ni eka..ya Allah geramnya tgk bulu dia..teringat kucing mak kat kampung.elok dah jaga cantik2 sampai kembang2 bulu tup2 hilang.tak jumpa sampai skrg

    ReplyDelete